top of page

Acerca de

Image by Grianghraf

Compassietraining (MBCL)

Verdiepen en verzachten
Deze prachtige en verdiepende 8 weekse Mindfulness Based Compassionate Living geeft nog meer tools om jezelf beter te leren kennen. De 'angel' in jouw stress-systeem te ontdekken en stapje-voor-stapje jezelf te onthechten van de gedragspatronen in stress-situaties. De MBCL Compassietraining is ontwikkeld door Erik van den Brink en Frits Koster en dit jaar officieel erkend als een vervolgtraining op Mindfulness.

 

Weten én voelen
In de Mindfulnesstraining oefende je de open en milde aandacht voor alles wat zich aan je voordoet. Bij deze vervolgtraining ontwikkel je deze houding van vriendelijkheid verder met name voor jezelf. In de oefeningen van de Compassietraining doe je ervaringen op met zelfacceptatie, gevoelens van geborgenheid, verbondenheid met jezelf en anderen. Zo weet je niet alleen, maar voel je ook wat heilzaam voor jezelf is en wat niet.

(Zelf)Compassie
De 'vruchten' van het trainen in (zelf)compassie kunnen zijn:
- verminderde angst om fouten te maken en minder grote angst voor afwijzing;
- met meer zelfrespect en sympathie jezelf tegemoet treden;
- meer doorleefd begrip in het omgaan met je menselijke tekortkomingen;
- meer kalmte en acceptatie bij het ervaren van moeilijke emoties.

Programma

In 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een oefendagdeel in stilte word je ondergedompeld in Compassie. Er is wel enige moed voor nodig om dit programma aan te gaan want sommige oefeningen raken juist de pijnlijke punten in je leven aan. Tegelijkertijd is er in de Compassietraining een sfeer van openheid, vertrouwen en 'niet moeten'. Je hebt in het dagelijks oefenen meer vrijheid om de oefeningen te kiezen die nu het dichtst bij je liggen. De suggestie is om 45-60 minuten per dag aan oefentijd vrij te maken.

Data
De Compassietraining is nog niet gepland. Heb je belangstelling? Stuur me dan een berichtje en als er voldoende deelnemers zijn plannen we in overleg de training. 

Locatie
In Assen (wordt nog nader bepaald).

Voorafgaand aan deelname aan de Compassietraining is er een gesprek over het afstemmen van de verwachtingen.


Investering

Deelname aan de groepstraining (vanaf 4 personen) kost €495,- (incl. BTW) per persoon voor particulieren. Voor organisaties €695,- (excl. BTW) per deelnemer.

De betaling mag in termijnen worden voldaan.


Vergoeding
Werkgevers investeren steeds vaker in Mindfulness, via een budget voor ziekteverzuimpreventie of persoonlijke ontwikkeling.
Ook via Arbodiensten en UWV zijn er soms mogelijkheden om een tegemoetkoming van de kosten aan te vragen.
Vele Ziektekostenverzekeraars vergoeden (o.a. bij Burnout of voor Mantelzorgers) een deel van de kosten vanwege mijn registratie in het Mindfulness Register. Informatie hierover is te vinden in de Zorgwijzer. Of vraag het na bij je zorgverzekering.
Ben je benieuwd naar de precieze voorwaarden of ben je er aan toe om de Compassietraining te gaan volgen? Neem dan contact op.

bottom of page